|
|
|
Lehet babféle, lencse, lucerna, csicserborsó, napraforgó, hajdina vagy éppen gabonamagvak egy a fontos:
-a csíráztatás első napjaiban az apró magvak aktív enzimgátlókat tárolnak a hosszas szunnyadó idő, vízhiány, szárazság és hideg átvészelésére,
-hő és víz hatására az enzimgátló vegyületek lassan lebomlanak, ez általában pár nap,
- az enzimgátló ve... |
2018-04-06 14:34:06 |
|
|
|
|
|
|
A laposborsó másnéven csicseriborsó.
Készülhet belőle leves is, például a Bagócaleves, ami egy nagyon egyszerű leves, bárki könnyen elkészítheti:
Hozzávalók: csicseriborsó,petrezselyem,sárgarépa ,száraz kenyér,füstölt kolbász
Elkészítés:Előző nap a száraz csicserborsót beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.)
Majd aznap odatesszük vízzel felöntve főni, valami... |
|
2011-04-20 21:56:41 |
|
|
|
|
|
|
csicseriborsó
Bagócaleves:
Bagócaleves recept, füstölt kolbász receptek
csicseriborsó petrezselyem sárgarépa száraz kenyér füstölt kolbász
Elkészítés:
Előző nap a száraz csicserborsót beáztatjuk. (Több... |
2010-10-23 16:17:08 |
|
|
|
|